Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Paikalliset uutiset

older | 1 | .... | 831 | 832 | (Page 833) | 834 | 835 | .... | 860 | newer

  0 0

  Raumalaiset sisarukset eivät päässeet päiväkodin retkelle Iirolandiaan, sillä heidän äitinsä ei ollut pystynyt toimittamaan päiväkotiin neljää euroa, kertoo Länsi-Suomi.

  2- ja 5-vuotiaat lapset joutuivat jäämään päiväkotiin retken ajaksi.

  – En saanut nostettua rahaa pankkiautomaatissa olleen häiriön vuoksi, lasten äiti kertoo Länsi-Suomelle.

  Rauman varhaiskasvatusjohtajan Päivi Tiesmaan...


  0 0

  Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan EU:n on lopetettava muovijätteen vieminen unionin ulkopuolelle.

  – Ei ole ekologisesti, eettisesti eikä taloudellisesti kestävää, että EU jatkaa muovijätteen vientiä unionin ulkopuolelle, omien silmien ulottumattomiin. Viemällä muovijätettä olemme osa maailman valtamerien muoviongelmaa, sanoo Mykkänen tiedotteessaan.

  Kiina kielsi muovijätteen tuonnin EU:sta tämän vuoden alussa. Mykkäsen mukaan Kiinan päätös oli viisas.

  – Maa alkoi hukkua muovijätteeseen.

  Viemällä muovijätettä...

  0 0

  Helsinkiä riivaavista rotista on hankala päästä eroon, sillä terävähampainen siimahäntä on sosiaalinen, varovainen ja nopea lisääntymään, kertoo Helsingin Sanomat.

  Helsingissä käytetyin rottien tappokeino on myrkky.

  Hitaasti tappava myrkky on kivulias tapa kuolla ja siitä on vaaraa myös ympäristölle. Helsingin Sanomat kertoo, että myrkystä pyritäänkin koko Euroopan unionin alueella eroon.

  Tuholaistorjuntayritys Rentokilin tekninen päällikkö...


  0 0

  Syitä siihen, miksi Turun keskustaa halkovaan Aurajokeen horjahtaa usein ihmisiä, on kaksi, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

  Ilta-Sanomien haastattelema Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen asemamestari Jenika Ylikauppila kertoo, että ensinnäkin Aurajoesta puuttuvat kaiteet. Toinen syy löytyy joen reunoista.

  – Siinä kulkee sellainen kynnys, kutsutaanko sitä vesirailoksi vai miksi. Jos ei katso eteensä, kompastuu helposti ja horjahtaa äkkiä jokeen, Ylikauppila kertoo...


  0 0

  Eri ammateissa terveyttä edistetään eri tavoin.

  Jatkuvasti työssään seisovan tai kävelevän on tärkeää päästä välillä istumaan ja lepäämään, istumatyöläisen taas seisomaan ja liikkumaan.

  Työterveyslaitos on julkaissut suositukset työpaikoilla tapahtuvalle terveyden edistämiselle. Mars matkalle! – Terveyttä työpaikoille -suositukset, jotka perustuvat tieteellisiin katsauksiin ja asiantuntijatietoon.

  Suosituksia täydentävät vinkkilistat, jotka kokoavat yhteen työpaikkojen keinoja edistää palautumista, terveellistä ravitsemusta ja fyysistä aktiivisuutta fyysisesti...


  0 0

  – Valitettavan moni työelämän palkkiojärjestelmä on edelleen rahanjakoautomaatti, jonka panos-tuotossuhde on kokonaisvaikutuksiltaan heikko tai miinuksella.

  Näin sanoo sosiologi, johtamisen ja palkitsemisen asiantuntija Saara Tarumo Happy Company Oy:stä. Työelämän murros on kuitenkin muuttamassa käytäntöjä.

  – Rahalla palkitsemisen rooli on muuttumassa, kun tulos- ja tavoitejohtaminen on siirtymässä vallitsevana johtamismallina menneisyyteen. Siinä, missä aiemmin keskityttiin ihmisten motivointiin ja sitouttamiseen rahapalkitsemiseen...


  0 0

  Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa. Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy. Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki, ja maa on valkean verhonsa vanki. Taivaisen hohteen tuo, Lucia valon suo, Santa Lucia, Santa Lucia.

  Ojakkalan koululla vietettiin illan pimeydessä valon juhlaa. Luciana loisti 6b-luokan Marianna Rantanen.

  On mukavaa, että kansainvälistyvässä maailmassa perinteisen joulujuhlan rinnalle tarjotaan...


  0 0

  Venäjä nuiji Suomen peräti 5–0 jääkiekon EHT-turnauksen päätösottelussa Venäjällä sunnuntaina. Ottelu pelattiin Pietarissa ulkoilmastadionilla.
  Leijonat pelasi varsin hyvän avauserän, mutta Kirill Kaprizovin erän lopussa tekemä maali toi kylmän suihkun suomalaisille.

  Toisessa erässä Vasily Tokranov ja Nikita Nesterov rankoivat Leijonia ylivoimamaaleilla. Vladislav Gavrikov vei erän puolivälissä isännät jo neljän maalin karkumatkalle.

  Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma. Mikhail Grigorenko laittoi Joni Ortion torjunnasta tulleen paluukiekon varmasti verkkoon....


  0 0

  Kansanedustaja Eerikki Viljanen on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjettiin tekemistä lisäpanostuksista.

  – Erityisen iloinen olen siitä, että tekemäni aloitteen hyväksymisen myötä 1-tien riista-aita saa rahoitusta. Valtiovarainvaliokunnan hankkeeseen osoittaman 350 000 euron avulla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta merkittävästi.

  – Olen toiminut tämän asian parissa nyt parin vuoden ajan. Nostin syksyllä tekemässäni talousarvioaloitteessa esille, että Turun moottoritie on yksi maamme vilkkaimmista teistä, jolla Palojärven...


  0 0

  Paavo Väyrysen perustama Seitsemän tähden liike on saanut kasaan 5 000 kannattajakorttia, jotka vaaditaan puolueen perustamiseksi. Liike kertoo asiasta Facebook-sivuillaan.

  Kannattajakortteja kerättiin Seinäjoen joulumarkkinoilla, jossa 5 000:s kortti täytettiin. 

  – Vielä tarvitaan kuitenkin kortteja, jotta ns. särkymävaraa olisi, eli mikäli teillä täytettyjä kortteja vielä on, ne kannattaa lähettää Paavolle, Facebook-päivityksessä todetaan.

  Väyrynen ilmoitti 16. marraskuuta, ettei hän asetu ehdolle Euroopan parlamenttiin. Samalla hän kertoi...


  0 0

  KHO:n mukaan Jehovan todistajien keräämät nimilistat ja ovelta ovelle-käynneistä tehdyt muistiinpanot ovat lain vastaisia. Henkilötietolain mukaan nimilistojen käyttämiseen ja muistiinpanojen tekemiseen tarvitaan aina asianomaisten suostumus.

  Tietosuojalautakunta on jo aiemmin kieltänyt nimilistojen keräämisen ja muistinpanojen käyttämisen tehtäessä ovelta ovelle-käännytystyötä.

  Korkein hallinto-oikeus pyysi 22.12.2016 asiassa EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisua ja antoi oman päätöksensä maanantaina. KHO:n ratkaisu noudattaa EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisun linjaa....


  0 0

  Poliisi pyytää yleisön apua Kirkkonummella kadonneen virolaismiehen löytämiseksi.

  56-vuotias Viron kansalainen Meelis Tank poistui 4. joulukuuta kello 05.09 aikaan Kirkkonummen Evitskogissa osoitteessa Opistotie 21 sijaitsevasta Siiram-hostellista, eikä hänestä tämän jälkeen ole havaintoa.

  Hänen autonsa löytyi läheltä hostellia samana päivänä. Tankia ovat etsineet vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijät ja lisäksi etsintöjä on tehty ilmasta, mutta ne eivät ole tuottaneet toistaiseksi tulosta.

  Kadonneella oli käytössään harmaa Kia Optima -...


  0 0

  Tavoite saavutettu, jopa ylitetty. Vihtiläiset ikäihmiset ovat lähteneet innokkaasti liikkumaan pilottina kokeiltuun Tuovi Siiri Hännisen säätiön ja Kuntokeskus Balanssin yhteishankkeeseen. Kolmikuiseen hankkeeseen osallistui yhteensä 116 vihtiläistä ikäihmistä. Iältään he olivat yli 60-vuotiaita.

  – Liikunta oli jäänyt elämässäni sivuun useammaksi vuodeksi, projekti innosti minut liikkumaan uudelleen. Kouluaikana olin kutosen jumppari, en mikään kummoinen. Pääsin tutustumaan nyrkkeilyyn ja trampoliiniin, ne olivat todella hauskoja lajikokeiluja, tunnelmoi hankkeen...


  0 0

  Valtiovarainministeriö ennustaa, että Suomen talouskasvu hiipuu ensi vuonna 1,5 prosenttiin ja tulevina vuosina kasvu vaimenee reiluun prosenttiin.

  VM:n mukaan Suomessa tarvitaan työllisyyden paranemista, jotta julkinen talous selviäisi menopaineista.

  – Talouden huippusuhdanne on taittunut ja kasvu on palautumassa lähemmäs normaalia vauhtia. Kestääkseen kasvavat menopaineet julkisen talouden rahoitus kaipaisi lisää työllisyyttä ja kasvua. Talouden voimavarat pitää saada tehokkaampaan käyttöön, kommentoi osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander VM:stä....


  0 0

  Kansallispuku aiheuttaa syvää riippuvuutta. Tämän tuntuivat allekirjoittavan kaikki Nummelassa Cafe Casaleniin kansallispuvuissaan kokoontuneet naiset. Tällä kertaa tapaamisen teemana oli joululaulut.

  – Iloista yhdessäoloa samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Olemme tällaisia kansallispukuherännäisiä, jotka toivovat ihmisten käyttävän kansallispukuja arjessaankin. Olemme itse käyneet nämä puvut päällä kaupassakin, kertoivat tilaisuutta emännöineet Kuoppanummen koulukeskuksen opettajat Heli Manninen ja Minna Kaiholainen...


  0 0

  Winnipeg Jetsin NHL-ykköskeskushyökkääjä Mark Scheifele viilettää huikeassa kunnossa. 

  Sunnuntaisessa 5–4-jatkoaikavoitossa Tampa Bay Lightningia vastaan Scheifele teki voittomaalin ja syötti kaksi täysosumaa. Päävalmentaja Paul Maurice antoi pelaajalle ansaittua suitsutusta.

  – Hän palautuu uskomattoman hyvin pitkien vaihtojen jälkeen. Hänen fyysinen kuntonsa on poikkeuksellinen, ja se näkyy dominointina jäällä. Joudun ehkä peluuttamaan häntä vähän liikaa, mutta homma toimii, Maurice sanoi lehdistötilaisuudessa.

  Scheifele (21+25=46) on Jetsin paras pistemies ja...


  0 0

  Viiden kilometrin Nummelanharjun pururatalenkki on päivitetty nykyaikaan; reitti on valaistu uudella led-tekniikalla, joka on tekijöiden mukaan aiempaan valaistukseen verrattuna sekä käyttäjäystävällisempi, ekologisempi että taloudellisempi.

  Valaistuksen lisäksi pururadan pohjan kallistukset on toteutettu sorastamalla niin, että reitti on kauttaaltaan tasainen. Pohjaa muotoiltiin kahden hehtaarin verran. Kivimursketta ja -tuhkaa lanattiin radalle vajaa sata rekkakuormaa.

  Kaikki ilmakaapelit on myös vaihdettu maakaapeleihin. Kuntoradan peruskorjaukseen upposi 2 75 000 euroa...


  0 0

  Vihdin kunta haluaa tukea nuorten lukemista ja innostaa harrastamaan liikuntaa. Kunta on siksi päättänyt lahjoittaa erityisen joululahjan kaikille kunnan 8.-luokkalaisille. Lahja on Keijo Leppäsen kirja Snaipperi. Kirja kertoo nuoren vihtiläisen jääkiekkoilijan, Eeli Tolvasen tarinan. Tarinan jakamisen tarkoituksena on kertoa, mitä aktiivisella, liikkuvalla elämäntavalla voi saavuttaa. Kirjan tarkoituksena on myös innostaa lukemaan juuri sitä ikäryhmää, joka helposti löytää kiinnostuksensa muista kohteista kuin kirjoista...


  0 0

  Suomalaiset eivät shoppaile joulun aikana tunteella, vaan järjellä. Suomalaiset pitävät itseään käytännöllisinä, harkitsevina ja hintatietoisina kuluttajina joulunaikaan. Noin kolmannes suomalaisista sanoo käyttävänsä tänä vuonna jouluun vähemmän rahaa kuin viime vuonna. Suuri määrä suomalaisista kiinnittää huomiota myös jouluostostensa kotimaisuuteen. Näin kertoo Suomalaisen Työn Liiton tuore tutkimus.

  Suomalaiset sanovat olevansa järkeviä joulukuluttajia, joita ohjaavat käytännöllisyys, harkitsevaisuus, hintatietoisuus, suunnitelmallisuus ja laatutietoisuus. Vain muutama...


  0 0

  Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on saanut jättilahjoituksen yhdeltä lahjoittajalta.

  Lahjoittaja antoi verkossa toimivaan joulupataan 100 000 euroa. Hän lahjoitti sen kahdessa erässä, joista toinen on 10 000 euroa ja toinen 90 000 euroa.

  Suuremman summan yhteyteen hän on kirjoitti viestin: "pyöreä summa kauniimpi kuin tynkä".

  Lahjoitus on tehty Komentokeskus.comin nettiin perustamassa joulupadassa. Se määrittelee itsensä Suomen johtavien sijoittajien palstaksi. Se toteaa myös, että "palsta on vuosien varrella vaihtanut nimeään, mutta...


older | 1 | .... | 831 | 832 | (Page 833) | 834 | 835 | .... | 860 | newer