Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Paikalliset uutiset

older | 1 | .... | 796 | 797 | (Page 798) | 799 | 800 | .... | 860 | newer

  0 0

  Selkärankaisten eläinten määrä on vähentynyt kaikkialla nopeasti, kertoo WWF:n tuore raportti. Suurimmat syyt ovat luonnonvarojen ylikulutus ja maankäytön muutokset.

  Selkärankaisten eläinten määrä on vähentynyt 60 prosenttia vuodesta 1970 vuoteen 2014. Tieto ilmenee WWF:n julkaisemasta Living Planet -raportista, joka seuraa nisäkkäiden, kalojen, lintujen ja matelijoiden määrän kehittymistä tieteelliseen tietoon perustuen.

  Nopeinta eläinten määrän väheneminen on ollut lajirikkailla tropiikin alueilla. Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Amerikan...


  0 0

  Vihdin kunnan ja Oy Vihdin Jäähalli Ab:n välinen yhteistyösopimus tuleville vuosille hyväksyttiin kunnanhallituksessa maanantaina.

  Sopimuksen mukaan jäähalliyhtiön kunnalle maksama nykyinen 50 000 euron vuosikorvaus nousee 70 000 euroon.

  Sopimus koskee kunnan omistaman alueen vuokraamista jäähalliyhtiölle, tilan vuokraamista vuokra-alueella sijaitsevasta kunnan omistamasta huoltorakennuksesta sekä kunnan käyttövuoroja Kuoppanummen alueella sijaitseviin jäähalleihin, Ratapuiston jalkapallohalliin sekä Juurakkotien kamppailuhalliin.

  Nykyinen sopimus päättyy kuluvan...


  0 0

  Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna ennätysmäärä, eli 2,9 miljardia euroa, kertoo Verohallinto.

  Summa kasvoi 12,5 prosenttia edellisvuodesta.

  Palautuksia saa lähes 3,6 miljoonaa verovelvollista. Yli 1 000 euron palautuksen saa 984 000 asiakasta.

  Jäännösveroja eli mätkyjä määrättiin 1,1 miljardin euron edestä 608 000 asiakkaalle. Jäännösverojen määrä kasvoi 5,4 prosenttia mutta asiakkaiden lukumäärä laski 7,3 prosenttia. Yli 1 000 euron jäännösverot maksaa 173 000 verovelvollista.

  Henkilöasiakkaiden tuloverot olivat vuonna yhteensä 30,1 miljardia euroa,...


  0 0

  Poliisi tiedotti vajaa viikko sitten kellarimurroista Länsisatamassa. Anastetun omaisuuden joukossa oli mitaleja, joille poliisi etsi oikeaa omistajaa.

  Mitalien arvoitus on nyt selvinnyt poliisin omien tutkimusten ja yleisöltä saatujen vihjeiden perusteella, kiittää rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisista.

  – Edelleen vaikuttaa siltä, että kaikki törkeästä varkaudesta epäiltyjen asunnosta löytynyt omaisuus on anastettu saman taloyhtiön kellarikomeroista. Osa anastetusta omaisuudesta on voitu palauttaa taloyhtiön asukkaille, hän...


  0 0

  Työssäkäyvillä suomalaisilla jäi palkastaan viime vuonna entistä enemmän käteen.

  Maan hallituksen tekemien verokevennysten takia ansiotuloista maksettujen tuloverojen määrä putosi, kertoo Verohallinto.

  Lisäksi verotusta kevensivät yrittäjävähennyksen käyttöönotto ja kotitalousvähennyksen parantaminen

  Henkilöasiakkaiden tuloverot olivat viime vuonna yhteensä 30,1 miljardia euroa, mikä on 1,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

  Samaan aikaan Suomessa maksetut ansiotulot kasvoivat 129 miljardiin euroon. Suurin osa ansiotuloista...


  0 0

  Suomalaiset muuttavat nyt useammin kunnasta ja maakunnasta toiseen kuin kunnan sisällä, kertoo Tilastokeskus. Kuntien välisiä muuttoja oli viime vuonna 287 839, mikä on 5 582 enemmän kuin vuonna 2016.

  Maakuntien välisten muuttojen määrä oli 136 684, missä oli kasvua 3 454 muuttoa, kun edellisenä vuonna sitä oli vain 686 muuton verran.

  Maakuntien sisäisiä muuttoja tehtiin 151 155, mikä oli 2 128 muuttoa. Kunnassamuuttoja oli 572 688, mikä oli 18 142 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

  Eniten muuttovoittoa sai Uudenmaan maakunta ja toiseksi...


  0 0

  Vihdin kunnan sivistysjohtaja Marjo Ojajärvi, Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lasten ja perheiden palvelulinjan johtaja Marketta Roinisto ja Karkkilan kaupungin sivistysjohtaja Arto Jormalainen ovat laatineet artikkelin lasten, nuorten ja perheiden arjesta sekä sen tukemisesta.

  Artikkelissaan he vakuuttavat, että perheille, vanhemmille, lapsille ja nuorille on tarjolla runsaasti erilaisia tukimuotoja ja toiveena on, että perheet tunnistaisivat itse oman perheen tuen tarpeet ja hakevat...


  0 0

  Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,6 prosenttia tämän vuoden kesäkuu–syyskuussa edellisestä vuosineljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,8 ja muualla Suomessa 0,4 prosenttia.

  Viime vuonna samaan aikaan hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 2,2 prosenttia, kun ne muualla Suomessa laskivat 0,7 prosenttia.

  Heinä-syyskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 082 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 666 euroa ja muualla maassa 1 612 euroa.

  ...


  0 0

  HSL uudistaa joukkoliikenteen maksuvyöhykkeet ja liput keväällä 2019. HSL:n hallitus päätti uusien lippujen hinnoista kokouksessaan 30. lokakuuta. Lippujen hinnat laskevat uudistuksessa laskennallisesti 1,3 prosenttia.

  – HSL uudistaa maksuvyöhykkeet korjatakseen nykyjärjestelmän epäkohtia. Nyt lippualueet noudattavat kuntarajoja, ja lyhyet kuntarajan ylittävät matkat ovat matkan pituuteen nähden kalliita. Toinen ongelma on, että nyt samalla lipulla voi tehdä hyvin eri pituisia matkoja: idässä Helsingin sisäisellä lipulla voi matkustaa aina Sipoon rajalle saakka, mutta lännessä...


  0 0

  Merikarvialla on kaupassa laitettu neuloja elintarvikkeisiin, tiedottaa poliisi.

  Merikarvian K-Market kauppias on ilmoittanut poliisille, että kaksi asiakasta on kuukauden välein löytänyt ompelukoneneulan elintarvikkeista. Noin kuukausi sitten löytyi neula pullapitkosta ja 29. lokakuuta löytyi neula leivästä.

  Poliisi haluaa tietoja mahdollisesta tekijästä s-postilla vihjeet.lounais-suomi(at)poliisi.fi

  Australiassa löytyi syksyllä mansikoihin työnnettyjä neuloja kaupoissa myytävistä mansikoista useissa...


  0 0

  MTK:n sikaverkoston mukaan sianlihan hintojen noustava, sillä muuten osa halukkaista jää ilman kotimaista kinkkua jouluna 2019.

  Asiaan vaikuttaa kuiva kesä, jonka vuoksi viljasadot jäivät monilla tiloilla huomattavasti normaalia heikommiksi. Siksi viljan ja rehujen hinnat ovat nousseet jyrkästi. Lisäksi muutkin tuotantokustannukset kuten energian hinnat ovat kohonneet jo pitkän aikaa.

  Sianlihaa tuottavat yrittäjät ovat sikaverkoston mukaan ahtaalla kohonneiden kustannusten ja laahaavan tuottajahinnankin vuoksi. Jos tilanne jatkuu, kotimaisia...


  0 0

  Rankan työpäivän päätteeksi moni suomalainen suuntaa herkkukaapille. Suklaa tai jäätelö tuntuu stressin keskellä ansaitulta.

  Rasvainen ruoka tai makeat naposteltavat piristävät, kun mieli on maassa ja ulkona yhä pimeämpää.

  – Ihmisillä paino nousee herkästi pimeään aikaan. Pimeys laskee monilla mielialaa, ruoka taas kohottaa sitä – siispä hoidamme itseämme syömällä. Usein ulkona liikkuminen ja sosiaalinen aktiivisuus vähentyvät syksyn tullen, ja silloin syömisen merkitys mielihyvän lähteenä ja tunteiden säätelyn välineenä korostuu, tiivistää ravitsemusterapeutti...


  0 0

  Itä-Suomen yliopiston juuri julkaistun tutkimuksen mukaan runsaasti hapatettuja maitotuotteita käyttävillä miehillä oli pienempi sydäninfarktiriski kuin näitä tuotteita vähän käyttävillä. Sen sijaan hyvin runsas hapattamattomien maitotuotteiden käyttö yhdistyi suurempaan riskiin. Tulokset julkaistiin British Journal of Nutrition -tiedelehdessä.

  Aiemmissa tutkimuksissa hapatetuilla maitotuotteilla on havaittu positiivisempia vaikutuksia esimerkiksi veren rasva-arvoihin tai sydänsairauksien riskiin kuin muilla maitotuotteilla. Hapatettuja maitotuotteita...


  0 0

  Kehitysvammaisten käsityöläisten työpaja Kisälli on kutonut toisinnon vanhasta vihtiläisestä Hiiren talon ryijystä.

  Nyt Kisälli järjestää yhdessä Vihdin museon kanssa "Ryijy meille vihtiläisille" -näyttelyn, jossa ryijy on esillä. Samalla näyttely on matka vihtiläisen ryijyperinteen ja Härtsilän kylässä sijaitsevan Hiiren talon menneisyyteen. Näyttelyn avajaistapahtuma on tiistaina 6.11. kello 17 - 19.

  – Aniharva on tietoinen, vanhempaa vihtiläistä väkeä lukuun ottamatta, rikkaasta paikallisesta ryijyperinteestä. Kisällin tarkoituksena on tuoda ryijy uudelleen...


  0 0

  Kaikki opiskelijat tulevat HSL:n suuren lippu- ja vyöhykeuudistuksen toteutumisen myötä saamaan 45 prosentin alennuksen kausilipuista.

  Tällä hetkellä on niin, että 30 vuotta täyttäneillä opiskelijoilla pitää olla myönteinen opintotukipäätös, jotta he saavat alennuksen. Vyöhykeuudistuksen yhteydessä opiskelijoiden alennusoikeutta laajennetaan siten, että ikäraja ja vaatimus opintotukipäätöksestä poistetaan. Alennuksen saaminen edellyttää täysipäiväistä opiskelua.

  Jotta kuntien maksuosuus ei kasva nykyisestä, alennusprosenttia lasketaan...


  0 0

  Katselukulmasta riippuen Vihdin kasvihuonepäästöt ovat Suomen pienimmässä tai suurimmassa päässä tarkasteltaessa maan 50 suurimman kunnan päästöjä.

  Vihdin päästöt ovat 2,6 tonnia hiilidioksidia asukasta kohti. Vähemmän päästöjä asukasta kohden on vain Järvenpäässä, Tuusulassa, Raahessa ja Nurmijärvellä. Tilaston kärjessä on Seinäjoki, jonka kasvihuonepäästöt ovat 4,5 tonnia hiilidioksidia asukasta kohti.

  Tiedot perustuvat Sitran 12. lokakuuta 2018 julkaisemaan Kuntien ilmastotavoitteet ja -toimenpiteet -selvitykseen. Päästöissä eivät ole...


  0 0

  Etelä-Suomen Median kaupunkilehtien verkkosivuilla julkaistaan 1.11. verokone, josta pääse tarkastamaan Suomen kaikki yli 120 000 euroa tienanneet sekä jokaisen maakunnan 5000 eniten tienannutta.

  Verokoneesta voi etsiä suurituloisia nimellä tai tarkastaa eri maakuntien yli 120 000 euroa tienanneet pääomatuloverotuksen, ansiotuloverotuksen tai kokonaisverotuksen mukaan.

  Verokone on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla, eli myös kännykällä pääsee tarkastamaan Suomen suurituloisimpien listan.

  Verottaja ei enää...


  0 0

  Kunnanjohtaja Sami Miettisen ensi vuoden budjettiesitykseen tehtiin kunnanhallituksessa kolme muutosesitystä, mutta ne kaikki kaatuivat äänin 6 - 3.

  Kunnanvaltuusto käsittelee ensi vuoden talousarvion ja lähivuosien taloussuunnitelman maanantaina 12.11.

  Kunnanhallituksessa maanantaina ja tiistaina muotoutunut budjettiesitys perustaa tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien pitämiseen nykyisellään. Veroesitykset kunnanhallitus teki yksimielisesti.

  Kunnanhallituksen budjettikäsittelyssä toinen varapuheenjohtaja...


  0 0

  Ville Niinistö ei pyri Vihreän liiton puheenjohtajaksi eikä eduskuntaan. Asiasta kertoi ensin Lännen Media.

  Oman kertomansa mukaan Niinistö on tehnyt päätöksensä, vaikka kyselyjä ja tukea on tullut paljon. Niinistö aikoi jo aiemmin jättää eduskuntatyön, mutta pyörsi päätöksensä Touko Aallon puheenjohtajaeron vuoksi.

  Niinistö kertoi Ylen Radio 1:n Ykkösaamulle, että hän harkitsee eurovaaliehdokkuutta. Hän arvelee, että ensi lauantaina käytävään...


  0 0
 • 10/30/18--23:54: URHEILU
 • viu.toimitus@media.fi.

  Urheilupalstat myös netissä www.vihdinuutiset.fi

  Urheilupalstailmoitukset on toimitettava Vihdin Uutisille keskiviikon lehteen viimeistään tiistaina klo 10 ja viikonvaihteen lehteen viimeistään torstaina klo 10.

  Vihdin Taitoluistelijat. Miniluistelukoulu, neljänä peräkkäisenä lauantaina, 17.11. alkaen klo 10.45-11.30. Hinta 50€. Tervetuloa mukaan kaikki yli 3v. tytöt ja pojat. Lisätiedot ja ilmoittautumiset...


older | 1 | .... | 796 | 797 | (Page 798) | 799 | 800 | .... | 860 | newer